Wij werken alleen op afspraak, betaling alleen per internetbankieren.
© 2024 Precision Watches
,
Oegstgeesterweg 40, 2231AZ Rijnsburg (NL)
Verkoop uw horloge
Aanbod Rolex Audemars PiguetAP Breitling Bulgari Cartier Chopard Panerai Patek Philippe Omega IWC Hublot Tag Heuer Tudor Frank MullerFM Jaeger LeCoultreJLC Overige

Rolex Submariner

Dit horloge werd voor het eerst gemaakt in 1954 en is het succesvolste en beroemdste model van Rolex.

Moderne Rolex Submariner
Moderne Rolex Submariner

Het werd vooral bekend als het horloge dat door James Bond werd gedragen in een aantal Bondfilms uit de jaren 60 en 70.

James Bond 007 Submariner zoals gedragen door Sean Connery in de film Goldfinger
James Bond 007 Submariner zoals gedragen door Sean Connery in de film Goldfinger

Het huidige model is waterdicht tot op 300 meter. Heeft een draaibare ring (lunette) rondom de wijzerplaat die de minuten in een uur aangeeft. Door de ring te draaien kan de duiker aan de hand van de minutenwijzer berekenen hoelang hij onder water is gebleven. De Submariner is met en zonder datumaanduiding verkrijgbaar.

Rolex advertentie voor de Submariner
Rolex advertentie voor de Submariner

De meeste Submariners zijn gemaakt van staal en hebben een zwarte wijzerplaat met zwarte draaibare ring. Er zijn veel verschillende types gemaakt. De modernere Submariners hebben Superluminova als lichtgevend materiaal in de uurmarkeringen in plaats van het oude tritium of radium. Superluminova is een Japanse uitvinding en wordt wereldwijd gebruikt in hoogwaardige horloges wegens de zeer lange nagloeitijd in het donker, en de volkomen onschadelijkheid ervan. Tritium is zeer licht, en radium zeer sterk radioactief met bovendien een halfwaardetijd van 1600 jaar.

Goud/blauwe Submariner
Goud/blauwe Submariner

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan maakte Rolex een reeks Submariners met een groene i.p.v zwarte draaibare ring. Deze groene Submariners zijn een collector's item. Echter zijn het geen limited edition horloges. Ook bestaat er een luxe versie van de Submariner die gemaakt is in een uitvoering van staal/goud of geheel goud met een blauwe wijzerplaat en blauwe of zwarte draaibare ring. In 2008 lanceerde Rolex een nieuwe editie van de Submariner met als belangrijkste kenmerk een lunette van keramisch materiaal.

Een Rolex Submariner horloge is te herkennen aan:

Bel WhatsApp WhatsApp
Instagram - Facebook