Wij werken alleen op afspraak, betaling alleen per internetbankieren.
© 2024 Precision Watches
,
Oegstgeesterweg 40, 2231AZ Rijnsburg (NL)
Verkoop uw horloge
Aanbod Rolex Audemars PiguetAP Breitling Bulgari Cartier Chopard Panerai Patek Philippe Omega IWC Hublot Tag Heuer Tudor Frank MullerFM Jaeger LeCoultreJLC Overige

Panerai Geschiedenis

In 1860 opende Giovanni Panerai zijn eerste winkel in Florence, in een van de kleine panden aan de Ponte alle Grazie, die werden gebouwd als winkels voor ambachtslieden.

Giovanni Panerai voor zijn horlogewinkel in 1860
Giovanni Panerai voor zijn horlogewinkel in 1860

Guido, lid van de derde generatie van de familie Panerai, breidde de onderneming uit. Hij formeerde de eerste school voor horlogemakers in Florence en de adoptie van de naam “Orologeria Svizzera” onderstreepte zijn samenwerking met Zwitserse horlogehuizen. Guido Panerai spitste zich toe op de productie van en het onderhoud aan instrumenten voor de optische en precisietechniek. Door deze specialisatie kreeg Officine Panerai het Italiaanse ministerie van Defensie en de Koninklijke Italiaanse Marine als klant.

Panerai en de Marine
Panerai en de Marine

Tot aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werden vele instrumenten – ontworpen door Panerai en onderhevig aan militaire geheimhouding – geleverd aan diverse delen van de marine: calculators voor torpedolanceringen, zelfverlichtende instrumenten, geweervizieren voor gebruik ’s nachts, onderwaterkompassen en dieptemeters voor duikers.

History always leaves a trace - Advertentie Panerai
History always leaves a trace - Advertentie Panerai

In opdracht van de Italiaanse Marine ontwierp Guido’s zoon Giuseppe in 1936 het eerste prototype voor een duikhorloge voor de Marine, productie volgde in 1938. Het had een royale kast, metalen ringen voor de bevestiging van de horlogeband, een sterke waterdichte lederen band die lang genoeg was om het horloge over een duikerspak te dragen en een achterdeksel en kroon die dichtgeschroefd konden worden. De wijzerplaat bestond uit een bovenplaat waarin de cijfers en uurmarkeringen waren geperforeerd, een onderliggende plaat met tekens in reliëf en een laag met sterk lichtgevende verf van radium. Het lichtgevende effect van de wijzerplaat was voldoende voor gebruik in actie. De lichtgevende verf die door Panerai’s onderzoekers werd aangewend voor dit horloge was de inspiratie voor zijn naam “Radiomir”.

Om de functionaliteit en waterresistentie verder te verbeteren is een brug met een kroonsluitende hefboom toegevoegd, een detail dat een geregistreerd handelsmerk is van Panerai. Ook de naam van het horlogemodel met de hefboomconstructie was geïnspireerd door de bijzondere lichtgevende eigenschappen en kreeg de naam “Luminor”.

Vandaag de dag is het marine karakter van Panerai nog steeds zichtbaar, grote stoere horloges met zeer leesbare indexes en wijzers.

Panerai van origine Italliaans
Panerai van origine Italliaans
Bel WhatsApp WhatsApp
Instagram - Facebook