Wij werken alleen op afspraak, betaling alleen per internetbankieren.
© 2024 Precision Watches
,
Oegstgeesterweg 40, 2231AZ Rijnsburg (NL)
Verkoop uw horloge
Aanbod Rolex Audemars PiguetAP Breitling Bulgari Cartier Chopard Panerai Patek Philippe Omega IWC Hublot Tag Heuer Tudor Frank MullerFM Jaeger LeCoultreJLC Overige

Audemars Piguet Geschiedenis

De geschiedenis van Audemars Piguet begint in 1873 als de 23-jarige techniekstudent Jules Audemars in contact komt met de 21-jarige economiestudent Edward-August Piguet.

Jules Audemars en Edward August Piguet
Jules Audemars en Edward August Piguet

De twee besluiten bij wijze van experiment een horlogefabriek op te richten. Al snel groeit hun experiment uit tot een succesvol en prestigieus horlogemerk. Hierbij is Audemars altijd verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling, terwijl Piguet de zaken regelt en zich bezighoudt met de vormgeving van de horlogekasten.

In 1925 produceerde Audemars Piguet het dunste zakhorloge tot dan toe. Drie jaar later schrijft het merk opnieuw geschiedenis door het eerste skelethorloge te produceren. Dit is een horloge met een wijzerplaat van glas waardoor de drager het mechanisme van het horloge dwars door de wijzerplaat kan zien.

Het merk bleef zich lange tijd bezighouden met het produceren van zakhorloges en begon in de jaren 20 van de vorige eeuw met het maken van polshorloges.

Het merk groeide in de jaren 70 definitief uit tot een van de meest succesvolle horlogemerken toen ze in 1972 de Royal Oak bedachten. Dit opvallende en herkenbare horloge werd het paradepaardje van de Zwitserse multinational.

Sinds zijn oprichting is Audemars Piguet gevestigd in Le Brassus, een dorp in de Valleé de Joux, een gebied dat bekendstaat om de andere bekende horlogefabrieken die er gevestigd zijn.

Audemars Piguet advertentie
Audemars Piguet advertentie "To break the rules you must first master them" met Royal Oak
Audemars Piguet uurwerk getoond in advertententie
Audemars Piguet uurwerk getoond in advertententie
Bel WhatsApp WhatsApp
Instagram - Facebook